Hostel Cetate Timisoara

Hostel Cetate Timisoara
Localizare : Loc. Timisoara,  Jud. Timis
Anul proiectarii : 2011
Suprafata desfasurata : 470 mp
Faza : Concurs Inspired – Architecture 2011
Publicat de igloo.ro : articol  Hostel CETATE | Timisoara

Pentru o cazare ieftina nu inseamna ca trebuie sa stai la periferia orasului pe care il vizitezi, poti sta chiar in centru, fiind in proximitatea celor mai importante obiective turistice. Acesta a fost si principiul meu, alegand o locatie cat mai in centrul orasului Timisoara, un gang ingust in cartierul Cetate, astfel turistii ce se vor caza aici vor fi la 2 pasi de principalele atractii turistice.

Hostelurile sunt mai ieftine decat hotelurile pentru ca folosesc spatiul de cazare mult mai eficient prin introducerea spatiului comun. Si pentru ca acest spatiu comun sa devina cat mai functional el trebuie sa fie flexibil, sa se adapteze cat mai usor la nevoile diferite ale clientilor.

Cladirea are regimul de inaltime S+P+4E. Spatiul de la parter si etajul 1 este organizat cat mai flexibil, poate fi divizat cu ajutorul peretilor/mobilierului mobil, astfel incat sa se adapteze usor la nevoile clientilor. Rotind peretii/ rafturile cu carti, spatiul poate fi usor modificat si se pot crea zone de lectura, zone cu un grad diferit de intimitate, zone pentru calculatoare, spatii pentru socializare.

Etajul 1 ofera o extindere a spatiului interior spre o curte exterioara, cu o mica panta care devine un amfiteatru verde, de unde se pot viziona filme proiectate pe fatada cladirii. Etajele 2, 3 si 4 sunt destinate strict cazarii, oferind camere cu mai multe optiuni in ce priveste numarul de paturi. Fiecare camera are baie proprie.